Site Navigation

Forum Categories
- Announcements
- General Discussion
- New Members
- Forum comments
- Fishing Reports
- Fishing Videos
- Fishing Discussion
- Fish Stories
- Trading Post
- Salt Water
- Fresh Water
- Recipes
- Charters and Guides
- Boats and Motors
- Electronics
- Rich Lindgren
- Kayak Fishing
- Hunting and Camping
- Maglite Flashlights
- Hardware/Software Help
Shopping
- Camping Gear
- Hunting Gear
- Maglite Sales
Resources
- Link Directory
- AIG Top Sites
- Fishing Charters
- Free Tackle
- Charter Listings
- Saltwater Tides

 

CURRENT MOON

 

 

All in General Outdoors Top Sites

Freshwater Fish ID
Saltwater Fish ID

 

biomechanisch effici?nte hardlopers

Question or comments about functionality of this forum, etc - Ask here

biomechanisch effici?nte hardlopers

Postby Banning » Wed Nov 15, 2017 2:31 am

De meeste hardloopschoenen voelen comfortabel aan als je in een schoenenwinkel staat, maar de echte test komt enkele kilometers in je run.

Je ideale schoen komt overeen met je loopstijl en de vorm van je voet.

Over het algemeen moet een paar loopschoenen 400 tot 500 mijl lang zijn. Als je tussenzolen en buitenzolen zijn gecomprimeerd of versleten, is het waarschijnlijk tijd voor Adidas Zx 850 Womens nieuwe schoenen.

Raceschoenen zijn Nike Cortez Womens ontworpen voor trottoirs en af ??en toe op verplaatsingen op gepakte oppervlakken met lichte onregelmatigheden. Licht en flexibel, ze zijn gemaakt om voeten te dempen of te stabiliseren tijdens repeterende stappen op harde, vlakke oppervlakken.

Trail-running schoenen zijn ontworpen voor off-road routes met rotsen, modder, wortels of andere obstakels. Ze zijn verbeterd met een agressief loopvlak voor stevige tractie en versterkt om stabiliteit, ondersteuning en bescherming onder de voeten te bieden.

Cross-training schoenen zijn ontworpen voor gym of Crossfit trainingen of elke balansactiviteit waarbij meer contact met de grond de voorkeur heeft boven een dikke platformzool.

Blootvoets / minimalistisch hardlopen
Bij traditionele hardloopschoenen hebben voeten de neiging om eerst de grondhiel te Nike Air Max 95 Donna raken. Dit komt omdat een schoenhak een verhoogd kussen heeft. Bij blote voeten zijn het de middenvoet of voorvoet die als eerste op de grond valt.

Als je een paar gebruikte hardloopschoenen bezit, controleer dan het slijtagepatroon op de zolen om je hardloopmechanisme te bepalen.

Pronatie toont een slijtagepatroon gecentraliseerd naar de bal van de voet en een klein deel van de hiel. Het is de natuurlijke inwaartse rol van de voet nadat de hiel de grond raakt.

Fundamentele (neutrale) pronatie helpt de impact te absorberen en verlicht de druk op de knie?n en gewrichten. Het is een normale eigenschap van neutrale, biomechanisch effici?nte hardlopers.

Overpronatie wordt gekenmerkt door slijtagepatronen langs de binnenrand van uw schoen en is een overdreven vorm van de natuurlijke naar binnen gerichte Adidas Ultra Boost Damen rol van de voet. Overpronatie is Nike Cortez Dames een veelvoorkomend kenmerk dat lopers met kniepijn en letsel de kans geeft. Overpronators hebben stabiliteits- of motion control-schoenen nodig.

Supinatie (ook wel onder-pronatie genoemd) wordt gemarkeerd door slijtage langs de buitenrand van je schoen. Het is een naar buiten rollen van de voet resulterend in onvoldoende impactreductie bij de landing. Lopers die supineren, hebben schoenen nodig met demping en flexibiliteit.
Banning
Veteran Outdoorsman
 
Posts: 364
Joined: Wed Sep 06, 2017 12:42 am

Return to Forum related questions/comments

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron