Site Navigation

Forum Categories
- Announcements
- General Discussion
- New Members
- Forum comments
- Fishing Reports
- Fishing Videos
- Fishing Discussion
- Fish Stories
- Trading Post
- Salt Water
- Fresh Water
- Recipes
- Charters and Guides
- Boats and Motors
- Electronics
- Rich Lindgren
- Kayak Fishing
- Hunting and Camping
- Maglite Flashlights
- Hardware/Software Help
Shopping
- Camping Gear
- Hunting Gear
- Maglite Sales
Resources
- Link Directory
- AIG Top Sites
- Fishing Charters
- Free Tackle
- Charter Listings
- Saltwater Tides

 

CURRENT MOON

 

 

All in General Outdoors Top Sites

Freshwater Fish ID
Saltwater Fish ID

 

reactie op letsel of ziekt

Question or comments about functionality of this forum, etc - Ask here

reactie op letsel of ziekt

Postby Banning » Wed Jan 10, 2018 2:20 am

Samir Akhdar scheert over losse rotsen en puin, zijn voeten raken nauwelijks de grond. Achter hem rennen is als het kijken naar een danser: zijn armen en bovenlichaam maken onmiddellijke, bijna onmerkbare aanpassingen.

Ik heb nog maar een paar momenten van deze tijd gezien elke ochtend voordat Samir en de andere lokale hardlopers die strijden om de zesdaagse Transatlasmarathon te winnen uit het zicht waren. Ze hebben het Asics Gel Lyte 3 Womens misschien makkelijk gemaakt, maar mijn eigen zware stijl - alle massa en spierkracht, zonnebrand en zweet - onthulde al snel de ware hardheid en technische moeilijkheid van het terrein.

Slechts een paar uur met de 4x4 vanuit de labyrintische souks en de chaotische drukte van Marrakech, voelen de hoge atlasbergen echt afgelegen. Wanneer u over uitgestrekte alpenvlaktes loopt, bezaaid met bosjes kobaltblauwe en gouden bloemen, of uw weg zoekt over kronkelige rotsen van 3.000 meter, kunt u uren reizen zonder een andere persoon te zien. Uiteindelijk legt een steile afdaling langs een nauwelijks waarneembaar pad je neer in een vruchtbare vallei en een oud, modderig baksteen Berber dorp dat schijnbaar verloren is gegaan in de tijd - en dan sta je de volgende ochtend op en doe je het weer allemaal.

Ze ontdekten dat lichaamsbeweging daadwerkelijk Adidas Zx 750 Donna een krachtige ontstekingsremmende reactie stimuleert, een belangrijk onderdeel van de natuurlijk ingebouwde genezingsprocessen van het lichaam. Terwijl intensieve, langdurige oefening deze reactie in overdrive uitzendt - en daarmee het vermogen van het lichaam om zichzelf te verdedigen tijdelijk in gevaar brengt - kan reguliere oefening met matige intensiteit de laaggradige ontsteking bestrijden die aan veel chronische ziekten ten grondslag ligt, vari?rend van diabetes en cardiovasculaire aandoeningen tot dementie, verschillende soorten kanker en depressie.

Vanuit een evolutionair perspectief wordt gedacht dat deze ontstekingsremmende reactie optreedt omdat ons lichaam met beweging is ge?volueerd. Regelmatige uitbarstingen van gematigde tot hoge intensiteitsoefeningen maakten deel uit van ons dagelijks leven gedurende het grootste deel van de afgelopen 200.000 jaar, en fungeerden als een natuurlijk reinigingsmechanisme tegen elke aanhoudende ontsteking.

Ontsteking heeft de afgelopen jaren een slechte naam ontwikkeld, maar als een natuurlijke reactie op letsel of ziekte, is het een gecontroleerd, beschermend proces dat ons in leven houdt. Op de korte termijn induceert het symptomen zoals hitte, pijn en zwelling, maar dit doodt gevaarlijke microben en stimuleert tegelijkertijd lichaamsherstel en regeneratie.

De stille, gevaarlijkere vorm is chronische, laag-niveau ontsteking, die kan ontstaan ??als gevolg van een combinatie van factoren. Genetische aanleg, Nike Air Max Classic Bw Donna stress, verstoorde slaappatronen, moderne di?ten en lifestyle-elementen zoals roken en alcoholmisbruik zijn allemaal in verband gebracht. En met het leven in de 21e eeuw meer sedentair dan enige vorige keer in de geschiedenis van de mensheid, wordt dit doorgaans toegestaan ??om onbelemmerd weg te smeulen. Dientengevolge, na verloop van tijd beginnen de processen die zijn ontworpen om ons te beschermen, te storen.
Banning
Veteran Outdoorsman
 
Posts: 308
Joined: Wed Sep 06, 2017 12:42 am

Return to Forum related questions/comments

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest